פושט רגל רשאי בכל עת לבקש מבית המשפט צו הפטר חובות. בהתאם, על בית המשפט לקבוע יום לדיון בבקשה והודעה על-כך תישלח, ארבעה עשר ימים לפחות לפני היום שנקבע, לכל מי שצויין כנושה בדו"ח החייב על מצב עסקיו.
פעמים רבות קורות סיטואציות בהן אנשים מבצעים החלטה עסקית שגויה, הגוררת שלל קשיים כלכליים לרבות הגבלות הולכות וגוברות. בהתאם, מטרת הליכי פשיטת הרגל להקל על החייב בזמניו הקשים, באמצעות כך שנכסיו יכונסו, ימומשו ותמורתם תחולק לנושיו. כמו-כן, לאחר מימוש וחלוקת תמורת כל נכסי החייב, או במקביל, הגעת החייב להסדר עם נושיו, במסגרת אישורו של בית המשפט, יוכל החייב, בכפוף לתנאים מסויימים, לסיים ההליך ולקבל צו "הפטר חובות".
מהו צו הפטר חובות ?
צו הפטר חובות הינו למעשה מהווה הליך סופי להליכי פשיטת הרגל, לפיו ניתנת לחייב הזכות לפיה ימחקו כל שאר חובותיו, ובהתאם יוכל הוא "לפתוח דף חדש", שכן עם קבלתו, תוסרנה כלל המגבלות אשר הוטלו במסגרת הליכי פשיטת הרגל. כמו-כן, צו זה ינתן אך ורק לאחר שהחייב הוכיח כי השיב הוא לנושיו את מלוא הסכום אשר היה עליו לשלם.
תוצאות ההפטר
ביכולתו של צו ההפטר לפטור את פושט הרגל מכל חוב בר תביעה עד ליום פתיחת ההליך. עם זאת, ישנם מספר סוגי חובות מהם לא יוכל פושט הרגל להיפטר באמצעות צו ההפטר:
- חוב המגיע לפי התחייבות להימנע מעבירה.
- חוב המגיע למדינה בשל קנס.
- חוב או חבות שנוצרו במרמה, שפושט הרגל היה שותף לה, או שהשיג ויתור עליהם במרמה.
- חבות לפי פסק-דין בתביעת מזונות, אלא אם הורה בית המשפט אחרת.
לסיכום, הליך פשיטת רגל, על-אף ההגבלות המוטלות דרכו על החייב, לרוב, מציג יתרונות גבוהים לטובתו, בכך שמאפשר לחייב, במסגרת אישורו של בית המשפט המחוזי, להגיע להסדר מסוים עם נושיו, בהתאם ליכולתו הכלכלית ובהמשך לכך, להגיש בקשה לקבלת צו הפטר מחובות, אשר יאפשר לפושט הרגל לפתוח דף חדש ולהתחיל ולקבל את האפשרות הנוספת להמשיך ולמקסם את חייו, הן העסקיים והן האישיים.
למשרדנו ניסיון רב בניהול הליכי פשיטת רגל, לרבות במסגרת הליך הפטר חובות.
בנוסף הפורום שבאתר עומד לרשותכם לשאלות בכל נושאי הליך פשיטת הרגל.