רישום חברה בע”מ

כיום הצעד הראשון של כל בעל עסקים ו/או יזם בפתיחת עסק או הרחבת עסק קיים, הינו הקמת חברה כדין ורישומה ברשם החברות. רוב החברות הנרשמות בישראל הינן חברות בע”מ.

רישום חברה בע”מ

מהי חברה בע”מ?

חברה בע”מ היא חברה שהוקמה על-ידי צבר אנשים לצורך ביצוע פעולות חוקיות שונות למטרת רווח כאשר אחריות בעלי המניות לחובות החברה הינה מוגבלת. לכל חברה יש תקנון המסדיר את פעולותיה ומטרותיה כלפיי כולי עלמא ובין בעלי המניות ובין עצמם, זאת כאמור, בתנאי שהן אינן נוגדות את החוק, בהקשר זה יש לציין כי בעבר היה נדרש לפרט את תחומיי עיסוק החברה ולפעול במסגרתם בלבד, אולם כיום די לציין בתקנון כי מטרת החברה לעסוק בכל עיסוק חוקי. האיפיון המרכזי של החברה הוא היותה אישיות משפטית נפרדת לכל דבר ועניין, זאת להבדיל מהתקופה שלפניי המצאת החברה בהן פעלו שותפים לעסקים באמצעות שותפויות בלבד וכאשר כל התרסקות שותפות גרמה כמעט תמיד להתרסקות כל השותפים.

מדוע לפתוח חברה בע”מ?

הסטטיסטיקה מוכיחה כי עסקים רבים שנכשלים, מותירים אחריהם שובל של נפגעים מלבד בעל העסק עצמו (לקוחות, ספקים וכו’). יתרונה של חברה בע”מ בהיבט זה נעוץ בעיקר בהיותה אישיות משפטית בפני עצמה. אם לימים תיקלע החברה לבעיות פיננסיות, הרי שלכלל נושיה לא תהיה כל אפשרות להיפרע ממייסדי החברה באופן אוטומטי אלא לפי אחוז החזקתם בחברה ו/או ערבותם לחיובי החברה. לפיכך, הקמת חברה בע”מ מעודדת את הקמתם של עסקים ומאפשרת לבעליהם לפעול ביתר ביטחון לשם הקמה וניהול העסק ובכלל כך פיתוחו והגדלתו.
יש לציין כי המקרים בהם החליט בית המשפט להטיל חבויות על מייסדי חברה, הינם מקרים ספציפיים ומיוחדים לדוגמא: מצב בו בעלי המניות משתמשים בחברה לשם ביצוע פעולות לא חוקיות.

כמו כן, יתרון נוסף הוא שחברה בע”מ נתפסת כגוף רציני ואחראי ולפיכך רישום חברה חשוב מבחינת התדמית השיווקית של העסק.

מי יכול לפתוח חברה בכלל וחברה בע”מ בפרט?

כל אדם שאינו מוגבל לפי חוק הוצאה לפועל ו/או לפי פקודת פשיטת רגל רשאי לייסד חברה ובלבד שמטרה ממטרות החברה אינה נוגדת את החוק, אינה בלתי מוסרית או אינה נוגדת את תקנת הציבור.

רואי חשבון ועורכי דין אינם יכולים להקים חברה בע”מ, בכך מטיל למעשה המחוקק אחריות מוגברת על עו”ד ורו”ח.

איך פותחים חברה בע”מ?

בבואו של אדם לפתוח חברה, ראשית כל, עליו להחליט האם הוא מעוניין לייסד חברה כבעל מניות יחיד או יחד עם שותפים. כמו כן, עליו לבחור שם מקורי לחברה שאינו דומה באופן מטעה לחברה אחרת ו/או לסימן מסחרי רשום. על פי החוק, לרשם החברות יש סמכות לפסול שם של חברה במידה והוא דומה באופן מטעה לשם של חברה אחרת ו/או סימן מסחרי רשום או שם הפוגע ברגשות הציבור.

לאחר הגדרת שם החברה, מטרותיה ושותפיה בפירוט אחוז החזקתם בחברה, ניתן להגיש את תיק החברה לרישום בפנקס החברות המנוהל על-ידי רשם החברות אשר יבחן את התיק וידאג להנפיק “תעודת התאגדות” הכוללת את שם החברה ואת מספרה. במסגרת הקמת החברה יידרש/ו בעל/י המניות לשלם אגרת פתיחת חברה העומדת כיום על סך 2638 ₪ ואשר כוללת את האגרה השנתית לשנה בה נפתחת החברה, כך שלמעשה מומלץ תמיד ככל האפשר לפתוח חברה בתחילת השנה.

כיוצא רשם החברות שהינו חלק מרשות התאגידים במשרד המשפטים, לעו”ד ומגשר מייק ניסיון רב בהקמה וליווי של חברות בישראל.

כחלק מסל השירותים המוצע לחברות חדשות אשר מוקמות באמצעות המשרד, מוענקת האופציה לקבלת “חליפה משפטית” לכל מידה ובהתאם להיקף ואופי הפעילות העסקית. בנוסף הפורום שבאתר עומד לרשותכם לשאלות בנושא הקמת חברה.

שירותים נוספים

רוצים לשמוע עוד?
השאירו פרטים ונחזור אליכם

למה אנחנו?

אמינות

מקצועיות

ניסיון

לקוחות ממליצים

מעין וטל היקרים! אתם צוות מנצח של עורכי דין מקצועיים ברמה אחרת!!! תודה על הטיפול המסור המקצועי והאדיב. תוצאות זה אצלכם ... תודה על הכל
קארין ועידן ברקאי
קודם כל בן אדם, וגם עורך דין מוכשר נעים אמין ותותח! המון המון בהצלחה
Avi Ben
אלופים, מקצועיים רמת שירות מצויינת. מומלץ בחום!
ליגל טקסי
עו"ד טל מייק הוא מקצוען אמיתי בעל ניסיון רב.
חיים רבנסרי
טל מייק תודה רבה על הטיפול המקצועי והמסור ישר כוח
מוטי גישר
מקצוענות ואמינות
קובי בר לב

דברו איתנו

דילוג לתוכן