מחלקה נזיקית
מחלקה חוקתית
מרכז פמבא
מחלקה נוטריונית
מחלקה כתיבה משפטית
דף הבית » מרכז פמב״א
פמב״א – פתרון מחלוקות בדרך אחרת
הנכם מוזמנים לפגישה ראשונית – ללא עלות וללא התחייבות, שבסופה יהא באפשרותכם להיכנס להליך גישור או בוררות
גישור הינו תהליך רצוני, ליישוב והתרת קונפליקטים ומחלוקות, המתבצע בהסכמה על ידי הצדדים עצמם ובשליטתם בסיוע מגשר, שהינו איש מקצוע ניטרלי ואובייקטיבי וללא הליך משפטי מחייב.
תפקיד המגשר לסייע לצדדים להגדיר ולהבין את הצרכים והאינטרסים שלהם במחלוקת ולנהל יחד עם הצדדים משא ומתן עד להגעה להבנה ופתרון מוסכם המשקף את רצון הצדדים, תוך כבוד הדדי וללא הליך משפטי.
ההסכמות שהושגו בהליך הגישור, מנוסחות כהסכם חתום בין הצדדים, המוגש לבית המשפט לקבלת תוקף של פסק דין.
על המגשרים חלה חובת סודיות על כל העולה במסגרת הגישור ולא ניתן להעיד את המגשרים בבית משפט. כן חלה עליהם חובת ניטרליות ואובייקטיביות, בניהול ההליך ובאי-נקיטת עמדה כלשהי.
על תוכן הליך הגישור חל חיסיון על פי חוק וכל שנאמר במהלך הגישור בין הצדדים אינו יכול להוות ראיה בבית משפט במידה והליך הגישור לא צלח.
פגישת יעוץ והערכה
במהלך הפגישה מתבצעת הכנה על הליך הגישור והצדדים מציגים בראייתם בפגישות פרטניות את נושאי המחלוקת והמגשר מסייע בידם לקבל החלטה האם להיכנס להליך הגישור ומוודא את מחויבותם להליך.
הליך הגישור
מתבצע בפגישות יחידניות ומשותפות של הצדדים – בהן מזוהים הצרכים והנושאים לגישור המאפשרים הגדרה מחודשת של הקונפליקט ומעבר לדיאלוג.
דיאלוג
קיום דיאלוג ישיר ושיתופי בין הצדדים ויצירת פתרונות עד להגעה לפתרון מוסכם וחתימה על הסכם המוגש למתן תוקף של פסק דין לבית המשפט.
להליכי גישור יתרון רב במערכות יחסים מתמשכות כמו: הורות או עסק משפחתי משותף, בכך שפתרון המחלוקות בהסכמה מאפשר את המשך קיום מערכות היחסים המשותפות בעתיד.
כדברי כבוד נשיא ביהמ”ש העליון בימוס – אהרון ברק:
“גישור אינו רק טכניקה זו תרבות של חיים משותפים”
גישור במשרדנו מיושם בתחומים רבים כגון: עסקי, משפחתי, הורות, יחסי עבודה, יחסי שכנים, בניה וגבולות, מגדר ועוד.
הליך הגישור המבוצע הינו “גישור בשניים” וכולל צוות של : עורך/כת דין ו/או בורר/ת ו/או מגשר/ת אשר ביחד מחזיקים ב – 60 שנות ניסיון
הדרך הראשונה
פניה לבורר מוסכם והתחלת ניהול הבוררות באופן עצמאי על ידי הצדדים ללא כל מעורבות חיצונית, בכפוף לכך שהבורר מקבל על עצמו את ניהול הבוררות.
הדרך השנייה
מינוי בידי בית המשפט, כאשר אחד הצדדים הגיש תובענה לבית המשפט למרות קיומו של הסכם בוררות בתוקף בין הצדדים. במצב כזה, פונה הצד המעוניין לאכוף את הסכם הבוררות, ומבקש כי בית המשפט יעכב את ההליכים בתובענה לצורך קיום הבוררות המוסכמת.
הדרך השלישית
העברת הצדדים לבוררות משפטית על-ידי ביהמ”ש הנכבד לפי סעיף 79ב לחוק בתי המשפט (העניין תלוי לגמריי בהסכמת הצדדים)
הדרך הרביעית
פניה משותפת לבוררות, שלא באמצעות ביהמ”ש
הדרך החמישית
הפיכת הליך גישור להליך בוררות, כאשר הליך הגישור לא צלח, אך בכל-זאת, מעדיפים הצדדים להסמיך את המגשר אשר עליו הם סומכים כבורר דן יחיד ולא להגיע לביהמ”ש הנכבד.
בוררות במשרדנו מיושמת בתחומים רבים כגון: עסקי, משפחתי, הורות, יחסי עבודה, יחסי שכנים, בניה וגבולות, מגדר ועוד.
הליך הבוררות הינו “דו מותב” או “מותב יחיד” וכולל צוות של : עורך/כת דין ו/או בורר/ת ו/או מגשר/ת אשר ביחד מחזיקים ב – 50 שנות ניסיון
כל הזכויות שמורות © מייק&אספיר ושות’
האתר נבנה ועוצב ע״י Upper